Site logo

صورت حساب بانک مرکزی برای تامین ارز واردات

بانک مرکزی

از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا ۹ مهر ماه، بیش از ۳۴ میلیارد دلار ارز برای واردات تخصیص یافته که نسبت به یک هفته گذشته (۲ مهر) ۴.۲۵ درصد رشد داشته است.

 

در آخرین گزارش تامین ارز بانک مرکزی، از ابتدای سال جاری تا ۹ مهر، بیش از ۳۴ میلیارد دلار ارز کشور برای واردات تامین شده است. بر اساس این گزارش، حدود ۷.۵ میلیارد دلار به کالاهای اساسی و دارو، بیش از ۱۸ میلیارد دلار به کالاهای تجاری و بازرگانی، بیش از ۷.۵ میلیارد دلار واردات در ازای صادرات و ۸۳۰ میلیون دلار به بخش خدمات تخصیص داده شده است. مقدار ارز کل تامین شده نسبت به یک هفته گذشته (۲ مهر) ۴.۲۵ درصد و برابر با یک میلیارد و ۳۹۴ میلیون دلار بیشتر بوده است.

تامین ارز وارداتی

مقدار ارز تخصیص یافته به بخش صنایع

به طور کلی، ارز مورد نیاز صنایع در هفت گروه دسته‌بندی شده و برای آن‌ها مجموعا ۲۵ میلیارد و ۸۲۰ میلیون دلار ارز تخصیص داده شده است. مشمولان دریافت این وجه یا ارز را به صورت نیمایی دریافت کرده‌اند یا واردات در مقابل صادرات داشته‌اند.

مقدار ارز تخصیص یافته به بخش صنایع

از میان این شش گروه، بیش‌ترین حجم ارز تخصیص یافته بعد از گروه «سایر»، ۴ میلیارد و ۳۶۶ میلیون دلار بوده که به «صنایع حمل‌ونقل خودرو» مربوط می‌شود. از این مقدار، ۲ میلیارد و ۵۷۳ میلیون دلار ارز از طریق ارز نیمایی و یک میلیارد و ۷۹۳ میلیون دلار از طریق واردات در مقابل صادرات تامین شده است. در مقابل، کمترین ارز تخصیص یافته از در این گروه، تنها ۹۵۶ میلیون دلار بوده که به «منسوجات و پوشاک» تعلق دارد. از ارز تامین شده این بخش، ۹۰۶ میلیون دلار از طریق ارز نیمایی و ۵۰ میلیون دلار از طریق واردات در مقابل صادرات بوده است.

به طور کلی در بخش صنعت، ۱۸ میلیارد و ۲۶۰ میلیون دلار به ارز نیمایی و ۷ میلیارد و ۵۶۰ میلیون دلار به واردات در مقابل صادرات تخصیص یافته است.

برای اطلاع از آخرین اخبار و نمایشگاه و رویدادهای صنعت کاغذ و مقوا، مناقصات و مزایدات، و همچنین مطالعه مقالات تخصصی در این زمینه، به مجله کاغذ و مقوا مراجعه کنید.

چالش‌های تامین ارز و تاثیر آن بر واردات و صادرات در ایران

 

  • هنوز نظری ندارید.
  • افزودن دیدگاه
  • هنوز نظری ندارید.
  • افزودن دیدگاه