تخصیص ارز برای واردات کالاهای اساسی و دارو
از ابتدای فروردین تا ۱۱ مهرماه سال جاری، ۲۶ میلیارد و ۱۲۹ میلیون دلار ارز برای صنایع مختلف تخصیص یافته است. در این مدت، سهم واردات «کالاهای اساسی» و «دارو» بالغ بر ۷ میلیارد و ۵۵۵ میلیون دلار بوده است. این میزان ارز با نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان برای واردات کالاهای اساسی، کشاورزی و تجهیزات پزشکی تامین شده است.
سهم کالاهای تجاری و بازرگانی
گزارشها نشان میدهند که برای واردات «کالاهای تجاری و بازرگانی» مبلغ ۱۸ میلیارد و ۵۰۷ میلیون دلار و برای «واردات در مقابل صادرات» نیز ۷ میلیارد و ۶۲۲ میلیون دلار تامین ارز صورت گرفته است. این آمار نشاندهنده اهمیت این دسته از کالاها در تخصیص ارز است و نیاز به توجه بیشتری به این بخش از بازار را بیان میکند.
روند تأمین ارز نیمایی
در حوزه تامین ارز نیمایی، صنایع حملونقل و خودرو ۲ میلیارد و ۵۷۶ میلیون دلار و صنایع معدنی ۱ میلیارد و ۹۴۰ میلیون دلار ارز دریافت کردهاند. همچنین، «ماشینآلات و تجهیزات تولید» معادل یک میلیارد و ۷۵۹ میلیون دلار و «صنایع و تجهیزات برق و الکترونیک» ۲ میلیارد و ۲۶۷ میلیون دلار ارز نیمایی دریافت کردهاند. این ارقام نشاندهنده روند مثبت تامین ارز برای صنایع کلیدی کشور است.
ارز توافقی و واردات در مقابل صادرات
تا تاریخ ۱۱ مهرماه، صنایع مختلف به ترتیب ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات را نیز دریافت کردهاند. به عنوان مثال، «صنایع شیمیایی و پلیمری» یک میلیارد و ۸۸۹ میلیون دلار و «منسوجات و پوشاک» ۹۲۰ میلیون دلار ارز دریافت کردهاند. مجموع ارز دریافتی سایر صنایع نیز به ۷ میلیارد و ۱۵۶ میلیون دلار ارز نیمایی و یک میلیارد و ۹۹۱ میلیون دلار ارز توافقی میرسد.
این اطلاعات به روشنی وضعیت تامین ارز در بازار را نشان میدهد و ضرورت توجه به تخصیص بهینه ارز را در جهت حمایت از تولید و واردات کالاهای اساسی و استراتژیک کشور بیان میکند.
افزودن دیدگاه