معاون امور بینالملل بانک مرکزی گفت:
پیمان پولی بانکی که بین بانکهای ایران و کشور روسیه منعقد شده، یک رویکرد برای دلارزدایی و کاهش آسیب پذیری در مقابل تحریمهای کشور آمریکا به شمار میرود.
به گزارش خبرگزاری مهر، محسن کریمی معاون امور بینالملل بانک مرکزی، کاهش عوارض تحریمها را به دو دسته «اقدامات تحریمشکن» و «اقدامات تحریمناپذیر» تقسیم کرد. وی توضیح داد: اقدامات تحریمشکن، سیاستها و اقداماتی هستند که با اتخاذ آنها میتوان برخی از تحریمها را شکست. اما اقدامات تحریمناپذیر، سیاستگذاریهایی هستند که دولت آمریکا با هر قانونی نمیتواند آنها را تحت تحریم قرار دهد. قرارداد پولی بانکی ایران و روسیه نمونهای از این اقدامات تحریمناپذیر است.
کریمی تاکید کرد: در گذشته، کشورها با ارزهای دلار و یورو تجارت میکردند، اما از ۱۰ تا ۱۵ سال اخیر، کشورها به خصوص دلار آمریکا رویگردانی کردند و به ارزهای ملی خود روی آوردند. هرچند به دلیل ریسک بالا و نبود ابزارهای پوششی، این اقدام گسترده نشد. اخیراً، بانکهای مرکزی کشورها با قراردادهای سوآپ و ابزارهای پوششی برای ریسک ارزهای ملی، اقدام به تغییر این روند کردند. جمهوری اسلامی ایران نیز به دلیل تحریمها، باید وارد این فضا میشد و بین بانک مرکزی ایران و دولت روسیه پیمان پولی بانکی منعقد شد.
مزایای پیمان پولی ایران و روسیه برای تجار
کریمی بیان داشت: یکی از مزایای این پیمان برای تجار ایرانی و روسی این است که صادرکنندگان ایرانی میتوانند محصولات خود را به ریال به روسیه صادر کنند و ریال برونمرزی کسب کنند. با توجه به ساز و کاری که در مرکز مبادله ایران برای این ریال تعریف شده، آنان میتوانند ریال صادراتی خود را در این مرکز به صورت توافقی به ریال عادی تبدیل کنند، که این یک مشوق صادراتی برای آنان محسوب میشود.
وی افزود: روابط تجاری ایران و روسیه در گذشته با ارزهای دلار، یورو و روبل انجام میشد و با ریال صورت نمیگرفت. اما با امضای پیمان پولی ایران و روسیه، بانک مرکزی روسیه پذیرفته است که با ریال ایران معامله کند که این قطعاً به نفع اقتصاد کشور است و ریسک استفاده از ریال برای تجار را کاهش میدهد.
این اطلاعات بهروز و دقیق میتواند به شما در درک بهتر از کاهش عوارض تحریمها و مزایای پیمان پولی ایران و روسیه کمک کند.
برای اطلاع از آخرین اخبار و نمایشگاه و رویدادهای صنعت کاغذ و مقوا، مناقصات و مزایدات، و همچنین مطالعه مقالات تخصصی در این زمینه، به مجله کاغذ و مقوا مراجعه کنید.
کاهش ۲۰ هزار تومانی قیمت کاغذ در سومین هفته تیر ماه
افزودن دیدگاه